Om Sciety

Vår vision är att innovationer som gör skillnad når sin fulla potential och skapar värde.

Team

Andreas_Lindblom_Sciety_VD

Andreas Lindblom

CEO

Tidigare grundare och VD för Spring Securities, grundare av Simulatorcentrum på Karolinska, gruppledare Sales & Services på Itivity samt fysioterapeut på Rehabiliteringsmedicinska kliniken på Karolinska. Han är utbildad fysiker och fysioterapeut.

Malin_Härdig_Sciety_CFO_COO

Malin Härdig

COO

Tidigare CFO på Spring Securities International, översättare på PWC, analytiker på Billström & Mucher, redovisningsassistent på H&M och chefredaktör på Handelshögskolans kårtidning. Studerade redovisning och finansiell styrning på Handelshögskolan i Stockholm.

Thomas_Gidlund_Sciety_Affärsutvecklingschef

Thomas Gidlund

Investment Manager

Thomas är aktiv som affärsängel. Tidigare chef för försäljning och affärsutveckling på Aktietorget och Burgundy Oslo Börs, grundare av Exnet Transaction Services, Product Manager på Itiviti och Sales Manager på Sungard Financial Systems.

None

Daniel Lundgren

Legal Officer

Daniel har tidigare arbetat som kreditanalytiker på Santander Consumer Bank och Risicum Capital samt banktjänsteman inom back office på Skandia Norden. Han är utbildad jurist från Uppsala Universitet.

Dahlstrom_Victor_Sciety_junior_analyst

Victor Dahlström

Investment Analyst

Victor är i slutfasen av läkarprogrammet vid Karolinska Institutet och har även läst kurser vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har också deltagit i forskningsprojekt på institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi och arbetat i vården.

Sciety-Joseph_Bergenstråle_2

Joseph Bergenstråhle

Investment Analyst

Joseph är investerare inom life science och doktorand inom genteknik och bioinformatik på Science for Life Laboratory. Han studerade tidigare medicinsk bioteknik på Kungliga Tekniska Högskolan och ekonomi på Stockholms Universitet.

Gunnar_Ahlberg_Sciety_Medicinsk chef

Gunnar Ahlberg

Medical specialist

VD för GHP Kirurgkliniken och Gastro Center samt styrelsemedlem i EAES. Tidigare affärsutvecklingschef på Praktikertjänst, VD för Ryggkirurgiska kliniken, VD för Sollentuna Specialistklinik och forskare på Karolinska.

Erik_Hjelmstedt_Sciety_styrelseordförande

Erik Hjelmstedt

Chairman of the board

COO för Kry och tidigare Head of Change Office på Schibsted Media Group, COO på Schibsted Sverige, styrelsemedlem för bland annat Schibsted Growth, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Hitta.se.

Anna_Gronlund_Krantz-Radgivare

Anna Grönlund Krantz

Advisor

Anna är VD för Hallvarsson & Hallvarsson. Tidigare chef för strategisk kommunikation på Skandia, marknads- och kommunikationsdirektör för vårdkoncernen Praktikertjänst och VD för JKL.

Om Sciety

Sciety är ett investeringsnätverk som vill att innovationer som gör skillnad når sin fulla potential och skapar värde. Med oss kan man på ett smidigt sätt investera i onoterade tillväxtbolag inom hälsosektorn utan att själv behöva lägga tid på urval, granskning och legalt förarbete. Vårt team har lång erfarenhet inom både finans- och hälsosektorn och Sciety är registrerat hos Finansinspektionen för att driva finansiell verksamhet.

Vi brinner för hälsosektorn

Hälsosektorn tycker vi är intressant av flera anledningar. För det första påverkar den oss alla – som konsumenter, släktingar, vänner och även skattebetalare.

Med utmaningar såsom åldrande befolkning, livsstilssjukdomar och kroniska sjukdomar finns ett stort samhällsbehov av nya behandlingar och preventiva åtgärder. Branschen präglas också i allt högre grad av ökande kundmentalitet och kostnadseffektivitet. Vi ser idag nya intressanta områden såsom artificiell intelligens, precisionsmedicin och vård på distans växa fram vilket skapar behov av bättre diagnostik, medicinsk teknik, digitala plattformar och nya affärsmodeller.

Att bidra till en hälsosammare värld ser vi som ett mycket viktigt uppdrag. Vi har hittills finansierat bolag som med innovativ teknik vill förbättra vården av cancerdrabbade, minska hotet från resistenta bakterier och förbättra äldrevården – för att nämna några exempel.

Vi vill skapa värde

I Sverige finns det många bra bolag, forskare och science parks som utvecklar dagens och framtidens vård och behandlingar. Vi ser också ett ökande antal köpare av nya tjänster och produkter – från vårdgivare och apotek till läkemedelsbolag, försäkringsbolag och arbetsgivare.

Sciety ser stor investeringspotential i bolagen som kan erbjuda nya värdefulla lösningar till dessa aktörer för att de i sin tur ska kunna bidra till bättre hälsa för fler människor.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om investeringar, finansiering eller hälsosektorn.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett ämne
Var god ange ett meddelande.
Kontrollera captcha för att verifiera att du inte är en robot.