Möt vårt team

Andreas Lindblom-Sciety

Andreas Lindblom

CEO

Andreas Lindblom har arbetat kliniskt och forskat inom vården samt grundat ett medicinskt simulatorcentrum för titthålskirurgi på Karolinska Universitetssjukhuset. Sedan 2004 har han varit verksam inom finans med fokus på börshandel och var tidigare grundare och VD för den elektroniska aktiemäklarfirman Spring Securities. Andreas är utbildad fysiker och fysioterapeut.

Malin_Härdig_Sciety_CFO_COO

Malin Härdig

COO

Malin Härdig var tidigare CFO på aktiemäklarfirman Spring Securities där hon byggde upp bolagets ekonomi- och riskfunktion. Malin arbetade innan dess som analytiker på corporate finance-bolaget Billström & Mucher, översättare på PWC och redovisningsassistent på H&M. Malin studerade redovisning och finansiell styrning på Handelshögskolan i Stockholm.

Thomas_Gidlund_Sciety_Affärsutvecklingschef

Thomas Gidlund

Investment Manager

Thomas Gidlund är en aktiv affärsängel och investerare i tillväxtbolag. Han har gedigen erfarenhet av IT- och finanssektorn och var tidigare chef för försäljning och affärsutveckling på Aktietorget (nuvarande Spotlight) och Burgundy Oslo Börs, grundare av Exnet Transaction Services, Product Manager på Itiviti och Sales Manager på Sungard Financial Systems.

Christina_Sterner-Sciety_Back_Office_Manager

Christina Sterner

Back Office Manager

Christina Sterner har lång erfarenhet av regelefterlevnad och riskhantering och kommer senast från rollen som Operational Compliance Officer på Aon. Hon var tidigare skadechef för Aon Swedens sjukvårds-skadeavdelning med ansvar för skadereglering, försäkrings- och skadeadministration.

Andrea_Backlund_Investment Analyst1

Andrea Backlund

Investment Analyst

Andrea kommer senast från AstraZeneca. Tidigare har hon arbetat med marknadsstrategier på Novozymes och med affärsutveckling på Clinical Microbiomics. Hon studerade bioteknik på Danmarks Tekniska Högskola samt företagsekonomi och bioentreprenörskap på Copenhagen Business School.

Sciety-Joseph_Bergenstråle_2

Joseph Bergenstråhle

Investment Analyst

Joseph Bergenstråhle är investerare inom life science och doktorand inom genteknik och bioinformatik på Science for Life Laboratory, Sveriges center för molekylära biovetenskaper. Han studerade tidigare medicinsk bioteknik på Kungliga Tekniska Högskolan och ekonomi på Stockholms Universitet.

Dahlstrom_Victor_Sciety_junior_analyst

Victor Dahlström

Investment Analyst

Victor Dahlström är life science-investerare, i slutfasen av läkarprogrammet vid Karolinska Institutet och har även läst kurser vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har också deltagit i forskningsprojekt på institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi och arbetat i vården.

Externa styrelseledamöter och rådgivare

Erik_Hjelmstedt_Sciety_styrelseordförande

Erik Hjelmstedt

Chairman of the board

Erik Hjelmstedt är Nordenchef för KRY och Advisory Board Member på Wistrand Advokatbyrå. Han har lång erfarenhet av ledningsarbete inom media och IT och var tidigare Head of Change Office på Schibsted Media Group, COO på Schibsted Sverige samt styrelsemedlem för bland annat Schibsted Growth, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Hitta.se. Erik har en magisterexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

Gunnar_Ahlberg_Sciety_Medicinsk chef

Gunnar Ahlberg

Chief Medical Officer

Gunnar Ahlberg är disputerad kirurg med 30 års klinisk och strategisk erfarenhet i ledande befattningar inom vården. Han är VD för GHP Kirurgkliniken och Gastro Center, styrelsemedlem i EAES och forskare på Karolinska Institutet. Gunnar har tidigare varit affärsutvecklingschef på Praktikertjänst, VD för Ryggkirurgiska kliniken, VD för Sollentuna Specialistklinik och avdelningschef på Sabbatsbergs sjukhus.

Sciety Bengt Julander

Bengt Julander

Senior Advisor

Bengt Julander är apotekare och började sin karriär inom läkemedelsindustrin 1978 på Astra. Under 80-talet var han Nordic General Manager för Baxter Healthcare. Sedan 1990 har Bengt huvudsakligen varit aktiv som investerare och styrelseledamot i svenska life science-bolag. Bengt är VD för investeringsbolaget Linc AB med innehav i bland annat Medivir, Calliditas Therapeutics och Sedana Medical.

Anna_Gronlund_Krantz-Radgivare

Anna Grönlund Krantz

Senior Advisor

Anna Grönlund Krantz startade sin karriär inom politiken och var bland annat riksdagsledamot och gruppledare för Folkpartiets riksdagsgrupp. Idag är hon VD för Hallvarsson & Halvarsson och styrelseledamot i A Non Smoking Generation. Hon var tidigare chef för strategisk kommunikation på Skandia, marknads- och kommunikationsdirektör för vårdkoncernen Praktikertjänst och VD för kommunikationsbyrån JKL.

Om Sciety

Sciety är en kapitalförmedlare och investerare som vill att innovationer inom life science ska nå sin fulla potential. Vi utför även marknadsanalyser och kommunikationsuppdrag till bolag inom våra segment. Vårt team har lång erfarenhet inom såväl life science som finans.

Sciety är registrerat hos Finansinspektionen för att driva finansiell verksamhet och medlem i Swedish Private Equity & Venture Capital Association och SwedenBIO.

Så tycker våra kunder

"Jag har investerat i onoterade bolag i flera år. Det jag uppskattar med Sciety är att de tillvaratar mina intressen på ett bra sätt – från första möte till färdig investering. Med Sciety känner jag mig trygg med att relevanta dokument finns på plats och att jag får bra beslutsunderlag inför mina investeringar."

Martin Öhrn, privatinvesterare

”Jag kan varmt rekommendera Sciety. Deras investerarnätverk är mycket värdefullt för de högteknologiska bolag som förvaltas av SU holding. Vi är naturligtvis också mycket nöjda med den höga avkastning vi fick på vår investering i EMPE Diagnostics."

Mona Wilcke, VD för SU Holding

"Scietys team är professionella med en ovanlig mix av kompetens inom life science, finans och entreprenörskap. Deras nätverk av investerare är väldigt bra för högteknologiska bolag såsom Attana. Genom finansieringen med Sciety fick vi också ny värdefull kompetens i vår styrelse."

Teodor Aastrup, VD för Attana

"Sciety erbjuder ett professionellt och strukturerat sätt att få tillgång till finansiering i tidiga skeden. Life science-projekt är ofta svåra att analysera och därför är Scietys fokus på detta segment positivt både för bolag som söker finansiering och för investerare som söker nya investeringsmöjligheter."

Fredrik Sjövall, VD för Inhalation Sciences

"Sciety har en effektiv process och gedigen erfarenhet inom kapitalanskaffning. Vi fick flera kompetenta och kapitalstarka investerare som aktieägare, något som vi är väldigt tacksamma över."

Mats Hilmersson, VD för Cavis Technologies

Varför Life Science?

Med utmaningar såsom åldrande befolkning, livsstilssjukdomar och kroniska sjukdomar finns ett stort samhällsbehov av nya behandlingar och preventiva åtgärder. Branschen präglas också i allt högre grad av ökande kundmentalitet och kostnadseffektivitet.

Vi ser idag nya intressanta områden såsom artificiell intelligens, precisionsmedicin och vård på distans växa fram vilket skapar behov av bättre diagnostik, medicinsk teknik, digitala plattformar och nya affärsmodeller.

I Sverige finns det många framstående bolag, forskare och kliniker som utvecklar dagens och framtidens vård och behandlingar. Vi ser också ett ökande antal köpare av nya tjänster och produkter – från vårdgivare och apotek till läkemedelsbolag, försäkringsbolag och arbetsgivare.

Sciety ser stor investeringspotential i bolagen som kan erbjuda nya effektiva lösningar till dessa aktörer för att de i sin tur ska kunna bidra till bättre hälsa för fler människor.