Möt vårt team

Sciety_Andreas_Lindblom

Andreas Lindblom

CEO, grundare

Andreas har arbetat kliniskt och forskat inom vården samt grundat ett medicinskt simulatorcentrum för titthålskirurgi på Karolinska Universitetssjukhuset. Sedan 2004 har han varit verksam inom finans med fokus på algoritmisk börshandel och var tidigare grundare och VD för den elektroniska aktiemäklarfirman Spring Securities. Andreas är utbildad fysiker och fysioterapeut.

Sciety_Gunnar Lundgren

Gunnar Lundgren

Investment Manager

Gunnar har mer än tjugo års erfarenhet av placerings- och investeringsrådgivning inom bank och försäkring. Han kommer närmast från Handelsbanken Liv där han senast arbetade som Senior Financial Advisor, Business Development. Innan dess var han under fyra år säljchef för Private Banking Asia i Singapore. Gunnar har tidigare arbetat som regionchef på Handelsbanken Liv och som marknadschef på Handelsbanken Finans.

Sciety_Johan Mjöberg

Johan Mjöberg

Investment Manager

Johan har arbetat tjugo år inom finans och har gedigen erfarenhet av emissioner och kapitalanskaffningar. Han var tidigare vice vd på Aqurat Fondkommission, ansvarig för Emittentservice på Aktieinvest FK och dessförinnan på Carnegie Investment Bank. Som Certified Adviser på Nasdaq arbetade han med listningsprocessen samt med löpande rådgivning avseende bolagens kommunikation till aktiemarknaden.

Sciety_Teodora Andonova

Teodora Andonova

Investment Analyst

Teodora har åtta års erfarenhet av medicinsk forskning, och är doktor i medicin (PhD) från Karolinska Institutet, där hon har forskat om cancer och nya målinriktade behandlingar. Tidigare har hon studerat biomedicin vid Karolinska Institutet, varit aktiv inom Unga Aktiesparare och studerat medicinsk innovation och entreprenörskap på Stockholm School of Entrepreneurship.

Porträtt på Joseph Bergenstråhle, Investment Analyst på Sciety.

Joseph Bergenstråhle

Investment Analyst

Joseph är doktor i bioteknologi (PhD) från Kungliga Tekniska Högskolan och SciLifeLab, Sveriges ledande forskningscenter för molekylära biovetenskaper. Hans forskning behandlade metodutveckling för spatiell transkriptomik. Han har mångårig erfarenhet av investeringar på globala finansmarknader med fokus på tillväxtbolag inom life science-sektorn.

Sciety_Malin_Härdig

Malin Härdig

COO, grundare

Malin var tidigare CFO på aktiemäklarfirman Spring Securities där hon byggde upp bolagets ekonomi- och riskfunktion. Malin arbetade innan dess som analytiker på corporate finance-bolaget Billström & Mucher, översättare på PWC och redovisningsassistent på H&M. Malin studerade redovisning och finansiell styrning på Handelshögskolan i Stockholm.

Porträtt av Christina Sterner, Back Office Manager på Sciety.

Christina Sterner

Back Office Manager

Christina har lång erfarenhet av regelefterlevnad och riskhantering och kommer senast från rollen som Operational Compliance Officer på Aon. Hon var tidigare skadechef för Aon Swedens sjukvårds-skadeavdelning med ansvar för skadereglering, försäkrings- och skadeadministration.

Sciety_Charlotte Smirnova

Charlotte Smirnova

Marketing & Communication Manager

Charlotte har 20+ års erfarenhet inom språk och kommunikation från bland annat Norstedts ordbok, BabyBjörn och senast Framfot företagsutbildning. På BabyBjörn var hon under många år Senior Linguistic Manager och senare Managing Editor för bolagets flerspråkiga onlinetidning. Som Digital Content Creator på Framfot ansvarade hon för bolagets content marketing.

Daniel Borg_Sciety

Daniel Borg

IT Manager

Daniel har arbetat tjugo år inom IT och kommer senast från Stockholms universitets IT-avdelning. Som systemadministratör för universitetets kunskapsdatabas ansvarade han för integrationer mot ärendehantering och strategier för kunskapsdelning samt självbetjäning. Daniel har även varit systemspecialist för elektroniska val åt institutioner och fakultetsnämnder på universitetet.

Externa styrelseledamöter och rådgivare

Porträtt av Erik Hjelmstedt, styrelseordförande i Sciety.

Erik Hjelmstedt

Chairman of the board

Erik Hjelmstedt är Nordenchef för KRY och Advisory Board Member på Wistrand Advokatbyrå. Han har lång erfarenhet av ledningsarbete inom media och IT och var tidigare Head of Change Office på Schibsted Media Group, COO på Schibsted Sverige samt styrelsemedlem för bland annat Schibsted Growth, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Hitta.se. Erik har en magisterexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

Porträtt av Gunnar Ahlberg.

Gunnar Ahlberg

Chief Medical Officer

Gunnar Ahlberg är disputerad kirurg med 30 års klinisk och strategisk erfarenhet i ledande befattningar inom vården. Han är Chief Medical Officer för GHP Specialty Care, styrelsemedlem i EAES och forskare på Karolinska Institutet. Gunnar har tidigare varit affärsutvecklingschef på Praktikertjänst, VD för Ryggkirurgiska kliniken, VD för Sollentuna Specialistklinik och avdelningschef på Sabbatsbergs sjukhus.

Porträtt på Bengt Julander, Senior Advisor för Sciety.

Bengt Julander

Senior Advisor

Bengt Julander är apotekare och började sin karriär inom läkemedelsindustrin 1978 på Astra. Under 80-talet var han Nordic General Manager för Baxter Healthcare. Sedan 1990 har Bengt huvudsakligen varit aktiv som investerare och styrelseledamot i svenska life science-bolag. Bengt är styrelseordförande i investeringsbolaget Linc AB med innehav i bland annat Medivir, Calliditas Therapeutics och Sedana Medical.

Porträtt på Thomas Gidlund, Investment Manager på Sciety.

Thomas Gidlund

Advisor

Thomas Gidlund är en aktiv affärsängel och investerare i tillväxtbolag. Han har gedigen erfarenhet av IT- och finanssektorn och var tidigare chef för försäljning och affärsutveckling på Aktietorget (nuvarande Spotlight) och Burgundy Oslo Börs, grundare av Exnet Transaction Services, Product Manager på Itiviti och Sales Manager på Sungard Financial Systems.

Om Sciety

Sciety är en kapitalförmedlare och investerare som vill att innovationer inom life science ska nå sin fulla potential. Vi utför även marknadsanalyser och kommunikationsuppdrag till bolag inom våra segment. Vårt team har lång erfarenhet inom såväl life science som finans.

Sciety är registrerat hos Finansinspektionen för att driva finansiell verksamhet och medlem i Swedish Private Equity & Venture Capital Association och SwedenBIO.

Så tycker våra kunder

"Jag har investerat i onoterade bolag i flera år. Det jag uppskattar med Sciety är att de tillvaratar mina intressen på ett bra sätt – från första möte till färdig investering. Med Sciety känner jag mig trygg med att relevanta dokument finns på plats och att jag får bra beslutsunderlag inför mina investeringar."

Martin Öhrn, privatinvesterare

”Jag kan varmt rekommendera Sciety. Deras investerarnätverk är mycket värdefullt för de högteknologiska bolag som förvaltas av SU holding. Vi är naturligtvis också mycket nöjda med den höga avkastning vi fick på vår investering i EMPE Diagnostics."

Mona Wilcke, VD för SU Holding

"Scietys team är professionella med en ovanlig mix av kompetens inom life science, finans och entreprenörskap. Deras nätverk av investerare är väldigt bra för högteknologiska bolag såsom Attana. Genom finansieringen med Sciety fick vi också ny värdefull kompetens i vår styrelse."

Teodor Aastrup, VD för Attana

"Sciety erbjuder ett professionellt och strukturerat sätt att få tillgång till finansiering i tidiga skeden. Life science-projekt är ofta svåra att analysera och därför är Scietys fokus på detta segment positivt både för bolag som söker finansiering och för investerare som söker nya investeringsmöjligheter."

Fredrik Sjövall, VD för Inhalation Sciences

"Sciety har en effektiv process och gedigen erfarenhet inom kapitalanskaffning. Vi fick flera kompetenta och kapitalstarka investerare som aktieägare, något som vi är väldigt tacksamma över."

Mats Hilmersson, VD för Cavis Technologies

Varför Life Science?

Med utmaningar såsom åldrande befolkning, livsstilssjukdomar och kroniska sjukdomar finns ett stort samhällsbehov av nya behandlingar och preventiva åtgärder. Branschen präglas också i allt högre grad av ökande kundmentalitet och kostnadseffektivitet.

Vi ser idag nya intressanta områden såsom artificiell intelligens, precisionsmedicin och vård på distans växa fram vilket skapar behov av bättre diagnostik, medicinsk teknik, digitala plattformar och nya affärsmodeller.

I Sverige finns det många framstående bolag, forskare och kliniker som utvecklar dagens och framtidens vård och behandlingar. Vi ser också ett ökande antal köpare av nya tjänster och produkter – från vårdgivare och apotek till läkemedelsbolag, försäkringsbolag och arbetsgivare.

Sciety ser stor investeringspotential i bolagen som kan erbjuda nya effektiva lösningar till dessa aktörer för att de i sin tur ska kunna bidra till bättre hälsa för fler människor.